5 ok a boldog munkahely megteremtéséhez


​A munka a mai hétköznap értelmezésben nem feltétlenül élvezetes, sokkal inkább a fárasztó, a stresszes, a megterhelő szavak juthatnának eszünkbe. Pedig minden hétköznapon kb. 8 órát töltünk a munkahelyünkön, már csak a lelki egészségünk miatt is fontos lenne, hogy jól érezzük magunkat. Új kifejezésként vonult be a köztudatba néhány évvel ezelőtt a Boldog Munkahely szóösszetétel, amelyről mára bebizonyosodott, hogy megteremtése nemcsak a munkavállaló, de éppen annyira a munkaadó és a cég érdeke is. 

5 ok, amiért érdemes boldog munkahelyet teremteni

​A kutatások szerint egy szórakoztató munkahely, ahol az alkalmazottak örömüket lelik a munkájukban, rengeteg előnnyel járhat, és olyan óriási vállalatok is esküsznek rá, mint az Apple vagy a Google.

 • check
  A boldogság ragadós

A mosoly, a boldogság érzése fertőző. Így azok a munkavállalók, akik örömmel végzik a munkájukat, jó példát mutatnak a többieknek. Jobb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb környezetben a feladatmegoldás is hatékonyabbá válik.

 • check
  ​A siker sikert szül

Azok a munkavállalók, akik élvezik a munkájukat, több energiát tesznek a feladatok elvégzésébe, eredményesebbek és sikeresebbek lesznek. A sikerük növeli az önbizalmukat, ami még tovább javítja a teljesítményüket is.

 • check
  ​A boldog alkalmozottak hozzáállása pozitívabb

A boldog alkalmazottak hozzáállása pozitív, így a mindennapi feladatokban nem a problémát, hanem a megoldást keresik. Pozitív hozzáállásuk miatt kreatívabbak tudják megoldani a felmerülő problémákat, nem félnek hibázni és bátrabban mernek kockáztatni is.

 • check
  ​A kevesebb stressz növeli a termelékenységet

A stressz korunk egyik legnagyobb veszélyforrása, ami a mai teljesítményorientált világban szinte kikerülhetetlen. Ha azonban sikerül stresszmentessé tenni a munkahelyet, csökkenteni a stresszfaktorokat és kiszámíthatóbbá tenni a folyamatokat, az a termelékenység azonnali emelkedését hozhatja.

 • check
  ​A boldog munkatársak egymást is támogatják

A pozitív és a cég felé elkötelezett munkavállalók szívesebben támogatják a munkatársaikat, több bátorítást adnak a csoportos projektekhez. Mindeközben a boldog alkalmazottak bátrabban, nagyobb valószínűséggel kérnek támogatást, ha segítségre van szükségük.

lightbulb-o

​FONTOS!

​Ismerd meg Magyarország első munkavállalói jóllétprogramját, a Boldog Munkahely Programot, ami segít a pozitív pszichológia eszközeit beépíteni a szervezeti kultúrába a fenntartható üzleti eredmények érdekében.​

​Boldog Munkahely Program 2020