​Miért fontos a boldog munkahely?


​Ismert tény, ha a munkavállaló jól érzi magát a munkahelyén, barátságos a légkör és megfelelő a feladatkör, akkor a munka nem szükségszerű rossz, hanem szinte örömforrássá válik, ami növeli a termelékenységet. A termelékenység pedig boldog munkahelyet teremt. Tehát a mechanizmus oda és vissza is működik.

​8 érv a boldog munkahelyek mellett

 • check
  ​Növekvő üzleti siker

​Mivel a boldog munkahely növeli a termelékenységet, a munkavállalók teljesítménye jobb és értékesebb lesz, ami a cég sikereinek növekedését vonzza magával.

 • check
  ​Hatékonyabb alkalmazottak

​Ha a munkahelyi légkör pozitív, akkor az emberek jól érzik magukat, biztosnak érzik a pozíciójukat és tudják, hogy mások értékelik a munkájukat. Így szívesebben, gyorsabban és jobban is végzik a feladatukat.

 • check
  ​Munkavállalók szeretik a munkájukat

​Nincs rosszabb annál, mint olyan feladatot végezni, ami nem szívesen csinálunk, de muszáj elvégezni. A boldog munkahelyen a munkakörök a munkavállalók igényeihez igazodnak, mindenki a személyiségéhez, kompetenciájának megfelelő pozícióban és feladatkörben dolgozik, így lelkesebben, ügyesebben végzi a mindennapi teendőket.

 • check
  ​Hatékonyabb csapatmunka

​A boldog munkahelyen jobb a kommunikáció a munkavállalók között, a alkalmazottak szívesebben beszélnek egymással és az ügyfelekkel, hatékonyabb a feladatok pontosítása, az egyeztetések és a feladatok kiosztása, ezáltal gyorsabban és kevesebb hibával készülnek el a feladatok.

 • check
  ​Energikusabb és optimistább munkavállalók

​Ha az emberek motiváltabbak és szívesen végzik a mindennapi munkájukat, akkor energikusabban, lelkesebben vágnak neki a napi feladatlistának. Az átmeneti nehézségek sem vetik vissza a lelkesedést, mert egy boldog környezetben jobb a problémamegoldó- és stressztűrőképesség.

 • check
  ​Kevesebb betegszabadság

A lelkileg vagy testileg beteg munkavállaló nem tud jól teljesíteni a munkahelyen sem. A boldog munkahelyek nagy előnye, hogy a munkavállalók egészségesebbek, kevesebbet hiányoznak betegség miatt, ha mégis megbetegszenek, gyorsabban gyógyulnak. 

 • check
  ​Kreatívabb ötletek

Egy boldog munkahelyen az emberek szeretnének a cég sikereihez hozzájárulni, ezért több ötlettel állnak elő, bátrabban el merik mondani a véleményüket, hajlandóak újításokat bevezetni a feladatok és a projektek elvégzéséhez a siker érdekében.

 • check
  ​Kevesebb hiba

Egy boldog, kiegyensúlyozott légkörben a munkavállalók kevesebb hibát követnek el, és probléma esetén sem panaszkodással, hanem kreatív problémamegoldással keresik a lehetőségeket.

​A boldog munkahely nemcsak a multik kiváltsága. Jelentkezz a hamarosan induló Boldog Munkahely Programba!


lightbulb-o

​Fontos!

​Ismerd meg Magyarország első munkavállalói jóllétprogramját, a Boldog Munkahely Programot, ami segít a pozitív pszichológia eszközeit beépíteni a szervezeti kultúrába a fenntartható üzleti eredmények érdekében.

​Boldog Munkahely Program 2020.